Menu

piątek, 1 maja 2015

Domowa zdrowa "nutella"

Oj, zdrowa zdrowa i pyszna, naprawdę! Już nie będę miała wyrzutów sumienia, że zjadam kanapkę z czekoladą ;) bo to idealny zamiennik. Ja najchętniej smaruję nią wafle ryżowe - pyszna lekka kolacja lub przekąska. Krem pasuje również do ciast, ciasteczek, muffinek, a dzieci śmiało mogą go zlizywać z bułeczki, tak jak zazwyczaj robi to Izabellcia ;)

Składniki:
awokado
karob
syrop klonowy (lub miód)

Awokado obieramy, dojrzałe jest gdy skórkę możemy ściągnąć jednym ruchem bez krojenia. Pestkę oczywiście wyrzucamy. Dodajemy karob i syrop, ilość wg uznania, aby osiągnąć odpowiedni kolor i słodycz. Ja na 1 całe awokado proponuję 3-4 łyżki karobu i 2-3 syropu klonowego ale można dodać więcej :) Całość dokładnie blendujemy na gładki krem. 

Smacznego :)




Domowy Wyrób

1 komentarz: